Bölümümüz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökhan TÖRET TÜBİTAK 2219-Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Bursunu almaya hak kazanmıştır.
Bölümümüz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selda ÖZDEMİR'in projesi TÜBİTAK 1001 desteği kazanmıştır.
Yürütücülüğünü bölümümüz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selda ÖZDEMİR'in yaptığı "Görsel Dikkatin Otizm Biobelirteci Olarak Uygulanması: Açıklanabilir Yapay Zekâya Dayalı Otizm Değerlendirme Aracı Geliştirilmesi" başlıklı proje TÜBİTAK 1001 desteği kazanmıştır.
Bölümümüz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa BALOĞLU "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listesinde yer almıştır.
Bölümümüz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa BALOĞLU Stanford Üniversitesi ve Elsevier işbirliğiyle hazırlanan "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listesinde yer almıştır.
Bölümümüz Araştırma Görevlisi Şerife BİLGİÇ TÜBİTAK 2214-A Doktora Sırası Yurt Dışı Araştırma Bursunu almaya hak kazanmıştır.
Bölümümüz Araştırma Görevlisi Şeyda A. KARACA TÜBİTAK 2214-A Doktora Sırası Yurt Dışı Araştırma Bursunu almaya hak kazanmıştır.
Bölümümüz Araştırma Görevlisi Şeyda AYDIN KARACA TÜBİTAK 2214-A Doktora Sırası Yurt Dışı Araştırma Bursunu almaya hak kazanmıştır.
''Hacettepe Üniversitesi Özel Eğitim Topluluğu'' Kurulmuştur.

Topluluğun amaçları arasında,

Özel eğitime gereksinimi olan bireylerin normal gelişim gösteren kişilerin yararlandığı hak ve olanaklardan eşit düzeyde yararlanmasına yardımcı olmak,

Özel eğitime gereksinimi olan bireylerin yaşamlarına potansiyellerini en üst düzeyde kullanarak devam edebilmeleri için gerekli uyarlamaları yapmak, araç-gereç sağlamak, çevresel düzenlemeleri yapmak, buna yönelik olarak seminer, çalıştay, forum ve konferanslar düzenlemek ve bu amaçla ilgili kurum ve kuruluşlarla görüşmek ve işbirliği yapmak,

Özel eğitime gereksinimi olan bireylerin eğitim-öğretim, bağımsız yaşam ve iş yaşamına tam ve etkin katılımını sağlamak,

Üniversitemizden başlayarak günlük hayatta kullanılan her türlü araç-gerecin, eğitim programlarının ve ders kitaplarının özel eğitim gereksinimi olan bireylere uyarlanmasını ve bu uyarlama çalışmalarının üniversite içinde ve dışında yaygınlaştırılmasını sağlamak,

Özel eğitime gereksinim duyan bireylerin diğer bireylerle etkileşim içinde bulunmalarını sağlamak,

Özel eğitim alanındaki her türlü gelişmeyi takip etmek,

Özel eğitimde kullanılan ya da kullanılabilme potansiyeli olan teknolojik gelişmeleri takip etmek,

Farklı disiplinlerle iş birliği içinde etkinlikler, farkındalık ve tutum değiştirme çalışmaları yapmak,

Sınavlar, dersler vb. durumlarda yapılacak materyal ve ortam düzenlemeleri için farkındalık çalışmaları yapmak,

Ulusal ve uluslararası sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yaparak toplumsal çalışmalar yapmak,

Üniversite öğrencilerinin Hacettepe Üniversitesi vizyonu ve misyonu doğrultusunda sosyalleşmelerine, çevrelerine ve topluma yararlı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamak.

Topluluğun hizmet sunmayı amaçladığı özel eğitim gereksinimi olan bireyler arasında zihin yetersizliği, işitme yetersizliği, görme yetersizliği, otizm spektrum bozukluğu ve öğrenme güçlüğü olan ve özel yetenekli bireyler ile bunların aileleri yer almaktadır.

ÜYE ALIMLARI BAŞLAMIŞTIR,